A rozsdamentes anyag alapanyagából kifolyólag nem rozsdásodik és nem megy tönkre az idő múlásával, viszont a felületére rákerülő szennyeződések idővel kárt tehetnek benne. Ennek megelőzésére és utókezelésére használhatók a különböző ápolószerek, amit itt nálunk is megvásárolhatsz.

A lap alján összegyűjtöttük neked azokat a termékeket, amelyek a rozsdamentes acél felületek ápolására alkalmasak és garantáltan semmilyen kárt nem okoznak a felületben. Az anyagok felhasználásának módját a termékoldalon találhatod meg.

Minden tisztítóanyag felhasználása előtt érdemes a felületet folyóvízzel lemosni és hagyni megszáradni. Erre azért van szükség, hogy a port, ami a tisztítás folyamán karcolásokat okozhat a felületben eltávolítsd. Az előtisztításra nyugodtan használj nagynyomású mosót, amennyiben az rendelkezésedre áll.

A tisztítás folyamán érdemes arra odafigyelni, hogy puha rongyot használj és mindig ellenőrizd, hogy az nem karcolja-e a felületet, illetve a rongy és a felület közé nem szorult- e be olyan anyag, amely karcolhatja azt.

Mit csinálj, ha olyan szennyeződés van a felületen, amit fizikálisan kell eltávolítani?

Egy korábbi cikkünkben (Hogyan tüntesd el az apró karcokat?”) leírtuk, hogyan kell az apró karcolásokat eltüntetni a felületről egy szálcsiszoló kendővel. A cikknek megfelelően használhatod te is ezt a kendőt a makacsabb szennyeződések eltávolítására.