Üveg előtető szerkezetekhez is tudunk adni tervezési segédletet, amennyiben nálunk rendeled meg az üvegtartó konzolokat. A konzolokat mindig a falazat típusához és teherbírásához kell megtervezni. A kötéspontok számát, fajtáját, típusát is a falazat és a tető teherbírásának figyelembevételével kell meghatározni.

Alapkoncepció, iránymutatás…

Mivel minden tető egyedi rögzítéssel, egyedi szigetelésvastagsághoz kell készüljön, így konkrét megoldással csak a tervezés alatt tudunk szolgálni. Ebben természetesen 100%-ig számíthatsz ránk.

Amit tervezéskor figyelembe kell venned, hogy az előtetők esetében az üveg kizárólag kétrétegű edzett üveg lehet. Az üveg vastagságának is 5+5, 6+6, 8+8, 10+10mm-esnek kell lennie a tartószerkezet sűrűségétől és méretétől függően.

Az előtető konzoljainkat rozsdamentes acélból készítjük úgy, hogy az üveglapokat csavarkötéssel tudd rögzíteni azokra. Az üveglapok gumilapokon nyugszanak, amik biztosítják a hőtágulásból adódó elmozdulást, illetve kizárják a fémmel való érintkezést.

Mennyi lehet a maximális kilógás?

Előtető esetében maximum 1.200mm-es faltól való elállást ajánlunk. Szigetelés esetében a konzoloknál az erőkar ennél lényegesen nagyobb is lehet, hisz ezeket a tetőket akár 300mm-es szigeteléshez is fel lehet szerelni mindenféle probléma nélkül.

Szigetelt falra is fel lehet szerelni?

Igen! Természetesen. Sőt! Ezeket a tetőket kifejezetten szigetelt falhoz ajánljuk, mivel a rögzítés a szigetelésben kap helyet, így abból színezés után semmi nem látszik.