Nagyon figyelj arra, hogy egy adott oszlopot milyen üvegfogóval szerelsz fel, ugyanis könnyen lehet, hogy egy kisebb üvegfogóval az adott oszlop ára kedvezőbb, de ezáltal kisebb méretű üveg is fogható be. A kisebb üvegméret pedig azt eredményezi, hogy az oszlopokat sűrőbben kell telepíteni, tehát több oszlopra lesz szükség. A több oszlop pedig magasabb kivitelezési költséghez vezet. 

Mi minden oszlopunkra az erősebb, nagyobb üvegfogókat szereljük fel éppen azért, hogy neked ezzel oszlopokat spóroljunk meg, még a látszólag magasabb oszlopár ellenére is. 

Amikor az ember már a harmadik mini hamburgert nyomja magába akkor elgondolkodik azon, hogy jobb lett volna a nagy buci duppla hússal!

Felmerülhet a kérdés, hogy akkor miért van kis üvegfogó a piacon, ha ez nem is olyan jó?

A válasz egyszerű! Van amikor esztétikai okból sűrűbben kell az oszlopokat telepíteni még a magasabb ár ellenére is, ilyenkor jó választás a kis üvegfogó. Van olyan eset is, amikor nem a korláthoz kell az üvegfogó, hanem egy keretbe akarunk egy üveglapot befogni és szempont a lehető legkisebb méretű üvegfogó. Amikor az üvegtábla súlya nem haladja meg az üvegfogó terhelhetőségét, akkor érdemes a kisebbet használni. Hozzátenném, hogy korlátok esetében ez igen ritkán fordul elő, így érdemes mindig a nagyobbat, erősebbet választani.